dům Spořilov

dům Spořilov
z6the3-arch_02-02.jpg
2rqy1x-arch_02-18.jpg
1iybbx-arch_02-16.jpg
zdxful-arch_02-04.jpg
bw3n7a-arch_02-02c.jpg
q2j3m4-pudorysy-1.jpg
u1tnoa-fasady_ulice_celek.jpg
sgp1kl-fasady_zahrada.jpg
68shon-rez.jpg
gwihv7-situace.jpg

Kompletní rekonstrukce a rozšíření prostřední části řadového trojdomku s malou zahradou je navržen tak, aby do ulice respektoval původní spořilovskou zástavbu (jsou zachovány velikosti oken, římsy, omítaná fasáda, střešní krytina). Přístavba směrem do zahrady naopak dává najevo, že je novou hmotou přidanou k původnímu objektu. Rozšíření o obývací pokoj a venkovní posezení je sjednoceno pod jeden rámový celek z pohledového betonu, obytná část přímo navazuje na zahradu a zahrada se stává její součástí. Patro se nově otevírá až do krovu a využívá celé výšky střechy.

projekt: 2016
realizace: 2018-2019
typ projektu: rodinný dům
místo: Praha
stavba: MY76 s.r.o.
foto: Juliana Vlčková
spolupráce: Ing.Tomáš Lebeda